Leuke Feitjes Over Online Dating

Met name digitale technologie en smartphones hebben veel aspecten van onze samenleving veranderd, waaronder hoe mensen zoeken naar en relaties leggen tussen mensen.

Weinig Amerikanen hadden online datingervaring toen Pew Research Center voor het eerst een enquête voerde over de activiteit in 2005, maar vandaag meldt 15% van de Amerikaanse volwassenen dat ze online datingsites of mobiele dating-apps hebben gebruikt. Een site zoals Elite dating wordt maandelijks vaak bezocht.

De Houding Tegenover Online Dating Is Veranderd

De Verschillen ten aanzien van online dating worden positiever. Online dating heeft veel van zijn stigma verloren en een meerderheid van de Amerikanen zegt nu dat online dating een goede manier is om mensen te ontmoeten.

Een Sterke Ommekeer

Toen we in 2005 voor het eerst online datinggewoonten bestudeerden, hadden de meeste Amerikanen weinig aandacht voor online daten of voor de mensen die het gebruikten, en ze hadden de neiging om het te zien als een mindere manier om mensen te ontmoeten. Tegenwoordig kent bijna de helft van het publiek iemand die online dating gebruikt of een echtgenoot of partner heeft ontmoet via online dating – en de houding ten opzichte van online dating is steeds positiever geworden.

Online Dating Wanhopig Of Niet?

Om zeker te zijn, blijven veel mensen in de war dat iemand een romantische partner online wil vinden – 23% van de Amerikanen is het eens met de stelling dat “mensen die online datingsites gebruiken, wanhopig zijn” – maar over het algemeen is het cultureel acceptabeler dan het was een decennium geleden.

Meerdere Doelgroepen Die Online Daten Gaan Gebruiken

Online dating is gesprongen onder volwassenen jonger dan 25 evenals die in hun late jaren ’50 en vroege jaren ’60.

Het aandeel van 18- tot 24-jarigen dat online dating gebruikt, is ongeveer verdrievoudigd van 10% in 2013 naar 27% vandaag. Het online dateringsgebruik onder 55- tot 64-jarigen is ook aanzienlijk gestegen sinds de laatste Pew Research Center-enquête over het onderwerp. Vandaag meldt 12% van de 55- tot 64-jarigen dat ze ooit een online datingsite of een mobiele dating-app hebben gebruikt tegen slechts 6% in 2013.

Mobiele Apps Die Datingdiensten Leveren

Een factor achter de substantiële groei bij jongere volwassenen is hun gebruik van mobiele dating-apps. Ongeveer één-op-vijf 18 – tot 24-jarigen (22%) rapporteren nu met behulp van mobiele dating-apps; in 2013 gaf slechts 5% aan dit te doen.

35 Procent Is Via Een Online Platform Nog Nooit Tot Een Echte Date Gekomen

Een derde van de mensen die online dating hebben gebruikt, is nooit op een date geweest met iemand die ze op deze sites hebben ontmoet.

Als je niet helemaal hebt gevonden wat je zoekt op een online datingsite, ben je niet de enige. Twee derde van de online daters – 66% – vertelt ons dat ze op een date zijn gegaan met iemand die ze hebben ontmoet via een datingsite of een dating-app. Dat is een aanzienlijke stijging van de 43% online daters die daadwerkelijk zijn geëvolueerd naar de datum fase toen we deze vraag voor het eerst in 2005 stelden. Maar het betekent nog steeds dat een derde van de online daters nog niet in het echt met iemand zijn afgesproken ze vonden in eerste instantie op een online datingsite.

Spread the love
Categories: Online Dating