Staatsenergiebedrijf Van Algerije In Problemen Door Dalende Olie Prijzen

Toen de in de VS opgeleide CEO van het Algerijnse staats energiebedrijf Sonatrach een toespraak voor het personeel beëindigde door vragen te stellen, pakte een directielid dat naast hem zat snel de microfoon op.”Er zijn geen vragen,” zei hij, en ongeveer 1.000 werknemers dienden rechtstreeks in. Zo kun je bij zakelijke energie nogal eens vragen stellen.

De scène onthulde de schaal van de uitdaging voor Abdelmoumen Ould Kadour, die Sonatrach een jaar geleden overnam met een missie om de communicatie en transparantie te verbeteren in een bedrijf dat centraal staat in stabiliteit in Algerije en daarbuiten.

Ongeveer 60 Procent Wordt Gefinancierd Door Sonatrach

Sonatrach financiert 60 procent van de overheidsbegroting en de dalende olieprijzen hebben druk gecreëerd voor verandering, terwijl de rol van Algerije als belangrijke gasleverancier voor Europa nieuwe spanningen tussen het continent en gasreus Rusland in zijn handen kan spelen. Hij zal binnenkort een plan onthullen om de stagnerende productie op te heffen en heeft de banden met de Europese oliemajors nieuw leven ingeblazen. Maar projectvertragingen, fraudeschandalen, geheimhouding en administratieve rompslomp in overvloed in een land waar volwassenen zich burgeroorlog en verandering herinneren, wordt vaak weerlegd. “Het is hopeloos”, vertrouwde hij collega’s toe die hem vergezelden naar het bedrijfsbureau in de noordwestelijke stad Oran, een van de tientallen dergelijke bezoeken van de 66-jarige alumnus van MIT en Harvard naar Sonatrach buitenposten getuigd door Reuters.

Er Was Geen Strategie Om Het Energiebedrijf Er Weer Bovenop Te Krijgen

Op zijn eerste dag, zei hij bij een andere gelegenheid, kreeg hij zoveel papierwerk te ondertekenen dat hij vreesde dat hij weinig anders zou doen. “Er was geen strategie op middellange en lange termijn, er was geen communicatie, geen coördinatie tussen de leidinggevenden van Sonatrach, elk stukje informatie was vertrouwelijk.” Geen onbekende voor tegenslagen, hij bracht twee jaar door in een Algerijnse gevangenis voor samenwerking met buitenlanders na een decennium dat de leiding had over een gezamenlijke Algerijns-Amerikaanse. engineeringbedrijf in mede-eigendom van oliedienstenfirma Halliburton. Hij heeft zijn eigen team meegebracht om de opknapbeurt op Sonatrach te leiden. Hij weigerde verzoeken om een interview maar deelde zijn visie tijdens zijn rondgang door het bedrijf.

Spread the love
Categories: Energie